Klasikinė adžika

1/1
Teksto dydis:
  • Pomidorai 3 kg

  • Paprika 1 kg

  • Paprika aitrioji, 150 g

  • Česnakai 300 g

  • Actas 300 ml

  • Cukrus 1 šaukštas

  • Druska 3 šaukštai

Saldžiąsias paprikas padalykite pusiau ir išskobkite. Česnako skilteles nulupkite. Visas daržoves nuplaukite ir paeiliui sumalkite. Galiausiai kartu su sėklomis malkite aitriąsias paprikas. Malinį sudėkite į emaliuotą puodą, parūgštinkite, pasaldinkite, pasūdykite ir gerai išmaišykite mediniu šaukštu.

Pernakt palikite šiltai. Iš ryto masė jau turėtų būti nugrimzdusi, o ant viršaus išsiskyrusios sultys. Jas galite išpilstyti į sterilius butelius - bus puikus prieskonis sriuboms. O pačią adžikos masę sudėkite į sterilius stiklainiukus, uždenkite plastikiniais dangteliais ir per žiemą laikykite šaldytuve.

Man patiko Neblogai Man nepatiko
Klasikinė adžika
6