REKLAMA
Receptai

Avienos kepsnys folijoje („kleftiko“)

Autorius:
Darbštuolė
SUDĖTIS
aviena 1 kg
svogūnai 200 g
raudonasis vynas sausas, 1 stiklinė
alyvuogių aliejus
raudonėliai (oreganas)
lauras 1 lapelis
kalendra šviežiai malta, žiupsnelis
juodieji pipirai
druska

GAMINIMAS:

Sumaišykite pipirus su druska, žiupsniu raudonėlių, kalendromis ir aliejumi. Avieną padalykite porcijomis, įtrinkite prieskonių mišiniu, užpilkite vynu. Marinuokite šaldytuve 6-8 valandas.

Svogūnus supjaustykite žiedeliais. Į foliją suvyniokite po vieną gabalėlį avienos ir po kelis svogūno žiedelius, į kiekvieną ryšulėlį įpilkite po šaukštą marinato, sandariai užlankstykite kraštelius ir pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite 1,5 valandos. Patiekite su šviežiomis daržovėmis, citrinų griežinėliais ir žalumynais.


Skanaus!

Komentarai Atnaujinti
Vardas
Komentaras (iki 1500 simbolių)
Komentatoriaus atsakomybė
Siųsti
REKLAMA