Avienos kepsnys folijoje („kleftiko“)

1/1
Teksto dydis:
  • Aviena 1 kg

  • Svogūnai 200 g

  • Raudonasis vynas sausas, 1 stiklinė

  • Alyvuogių aliejus

  • Raudonėliai (Oreganas)

  • Lauras 1 lapelis

  • Kalendra šviežiai malta, žiupsnelis

  • Juodieji pipirai

  • Druska

Sumaišykite pipirus su druska, žiupsniu raudonėlių, kalendromis ir aliejumi. Avieną padalykite porcijomis, įtrinkite prieskonių mišiniu, užpilkite vynu. Marinuokite šaldytuve 6-8 valandas.

Svogūnus supjaustykite žiedeliais. Į foliją suvyniokite po vieną gabalėlį avienos ir po kelis svogūno žiedelius, į kiekvieną ryšulėlį įpilkite po šaukštą marinato, sandariai užlankstykite kraštelius ir pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite 1,5 valandos. Patiekite su šviežiomis daržovėmis, citrinų griežinėliais ir žalumynais.

Man patiko Neblogai Man nepatiko
Avienos kepsnys folijoje („kleftiko“)
4