Avienos kepsnys folijoje („kleftiko“) (4)

  • Aviena 1 kg

  • Svogūnai 200 g

  • Raudonasis vynas sausas, 1 stiklinė

  • Alyvuogių aliejus

  • Raudonėliai (Oreganas)

  • Lauras 1 lapelis

  • Kalendra šviežiai malta, žiupsnelis

  • Juodieji pipirai

  • Druska

Sumaišykite pipirus su druska, žiupsniu raudonėlių, kalendromis ir aliejumi. Avieną padalykite porcijomis, įtrinkite prieskonių mišiniu, užpilkite vynu. Marinuokite šaldytuve 6-8 valandas.

Svogūnus supjaustykite žiedeliais. Į foliją suvyniokite po vieną gabalėlį avienos ir po kelis svogūno žiedelius, į kiekvieną ryšulėlį įpilkite po šaukštą marinato, sandariai užlankstykite kraštelius ir pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite 1,5 valandos. Patiekite su šviežiomis daržovėmis, citrinų griežinėliais ir žalumynais.

Sumaišykite pipirus su druska, žiupsniu raudonėlių, kalendromis ir aliejumi. Avieną padalykite porcijomis, įtrinkite prieskonių mišiniu, užpilkite vynu. Marinuokite šaldytuve 6-8 valandas.

Svogūnus supjaustykite žiedeliais. Į foliją suvyniokite po vieną gabalėlį avienos ir po kelis svogūno žiedelius, į kiekvieną ryšulėlį įpilkite po šaukštą marinato, sandariai užlankstykite kraštelius ir pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite 1,5 valandos. Patiekite su šviežiomis daržovėmis, citrinų griežinėliais ir žalumynais.

4