Rabarbarų pyragas

1/1
Teksto dydis:
  • Kiaušiniai 6

  • Cukrus 2 stiklinės

  • Alyvuogių aliejus 1 stiklinė

  • Vanilinis cukrus 2 pakeliai

  • Kvietiniai miltai 2 stiklinės

  • Kepimo milteliai 1 a. š.

  • Rabarbarai 12-14 jaunų stiebų

Rabarbarus šiame pyrage galima pakeisti 6 obuoliais ar tiek pat kriaušių. Slyvų reikės dvigubai ar trigubai daugiau.

Kiaušinius ir cukrų ištrinkite, įpilkite stiklinę alyvuogių aliejaus, suberkite kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir miltus. Masę gerai išmaišykite.

Kepimo skardą ištepkite gabalėliu sviesto ir pabarstykite miltais arba išklokite sviestiniu popieriumi. Rabarbarus supjaustykite gabalėliais.

Į skardą sudėkite sluoksnį smulkintų rabarbarų, ant jų sukrėskite tirštą išsuktą tešlą, o jos viršų nuklokite dar vienu rabarbarų sluoksniu.

Pyragą kepkite 45 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Jeigu valgysite šiltą, patiekite su ledais. Gardžiausias šis kepinys dieną pastovėjęs.

Man patiko Neblogai Man nepatiko
Rabarbarų pyragas
4