Ispaniška šalta pomidorų sriuba (gaspačas)

1/1
Teksto dydis:
  • Pomidorai 1 kg

  • Agurkai 1 vnt.

  • Paprika raudonoji, 1 vnt.

  • Svogūnai 1 vnt.

  • Česnakai 1-2 skiltelės

  • Batonas sudžiūvęs arba džiūvėsėliai, 100 g

  • Alyvuogių aliejus 2 v. š.

  • Actas 4 v.š.

  • Druska

  • Vanduo

Nulupkite agurką, česnako skilteles ir svogūną. Taip pat nulupkite ir pomidorus bei paprikas, bet jei skubate, to daryti nebūtina. Kad pomidorai luptųsi lengviau, juos nuplikykite verdančiu vandeniu.

Supjaustykite daržoves ketvirčiais ir sudėkite į maisto trintuvą. Sudėkite iš anksto vandenyje pamirkytą batoną. Viską gerai susmulkinkite, kol neliks gabalėlių.

Supilkite aliejų, actą, įberkite druskos. Jei sriuba per tiršta, įpilkite vandens ir dar kartą viską suplakite.

Gaspačo tirštumas – skonio reikalas. Vieni mėgsta šią sriubą skystą kaip sultis, kiti – tirštą kaip tyrę. Žinoma, kuo gaspačas skystesnis, tuo labiau gaivina ir malšina troškulį.

Labai svarbu gaspačą patiekti šaltą. Kartu galima patiekti smulkiai supjaustytų daržovių – pomidorų, saldžiųjų paprikų, agurkų, svogūnų bei paskrudintos duonos kubelių. Kiekvienas savo sriubos lėkštę gali puošti šiomis gėrybėmis pagal skonį ir išmonę.

Man patiko Neblogai Man nepatiko
Ispaniška šalta pomidorų sriuba (gaspačas)
1