1/1

Be lukštų virti kiaušiniai su špinatais

    Padažui česnakus nulupkite, supjaustykite plonomis riekelėmis, jas sumaišykite su smulkintomis aitriosiomis paprikomis ir užpilkite alyvuogių aliejumi. Palaikykite 5-7 valandas, kad įsigertų. Ant lentelės patieskite dvigubai sulenktą maistinę plėvelę. Plėvelės paviršių ištepkite aliejumi, pabarstykite trupučiu druskos. Tada uždėkite plėvelę ant stiklinės ir atsargiai, kad nepažeistumėte trynio, įmuškite kiaušinį. Padarykite sandarų maišelį, jo galą užriškite mazgu. Kiaušinius virkite 7-9 minutes uždengusios garų puode arba garų vonelėje. Išvirtus kiaušinius 1-2 sekundes palaikykite lediniame vandenyje ir atsargiai nuimkite plėvelę. Špinatus nuplaukite, perrinkite ir nuskabykite kotelius. Virkite ant vidutinio stiprumo garų uždengtame puode 1-2 minutes, tada išimkite, dėkite ant ledo ir visiškai atvėsinkite.

    Ant lėkštės dėkite be lukštų virtus kiaušinius, nuspaustus ir suformuotus į rutuliukus špinatus, o šalia pastatykite padažinę ar nedidelę taurelę su aitriuoju aliejumi. Tiekite karštus.