Stirnienos užkandis

1/1
Teksto dydis:
  • Mėsa stirniena

  • Druska

  • Juodieji pipirai

  • Svogūnai

  • Česnakai

Sumedžiojate stirną - valgyti nėra ko, turite tik sauso batono, ar sudžiūvusios duonos.

Išdorojate stirniną, ir tam tikslui geriausiai tinka nugarinė. Jeigu turite prie savęs tinkamą peilį (didele rankena, druskos, pipirų, svogūno, česnako) tada jūs būsite sotūs. Išsiimame nugarinę, supjaustome nestorais griežinėliais, imame peilį atbulai - už geležtės ir padėję ant (akmens, kieto pagrindo) rankena mušame muštinį. Kada mėsytė išmušta ir pasidaro minkšta, barstome pipiriuko, druskytės, supjaustyto smulkiai svogūno ir česnako ir ant sudžiūvusios duonos riekės dedame visą turinį - išmuštą nugarinės griežinėlį, jį barstome druskyte, pipiriukais, užkrapiname susmulkinto svogūno ir česnako. Jeigu kartais turėsite netyčia svieto, tai daug labiau pagardins patiekalą, jei jį prieš tai užtepsite ant duonos kriaukšlės.
Aišku visą tuo patiekalu reiktų užkasti, po skanaus gėrimo.

Man patiko Neblogai Man nepatiko
Stirnienos užkandis
14